Zcela nový A-Team a Jack Ryan na televizních obrazovkách

Vydáno: 28.09.2015 15:57 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Celovečernímu A-Teamu se v kinech příliš komerčně nezadařilo, plánuje se však reboot původní televizní série. Do seriálové podoby by měl být převeden i agent Jack Ryan. Oba projekty nicméně přijdou o své herecké hvězdy.
Liam Neeson, Sharlto Copley, Quinton Jackson, Bradley Cooper ve filmu A-Team / The A-TeamPůvodní záměr udělat z filmového A-Teamu úspěšnou sérii se nezdařil a skončil spolu s uvedením pouze prvního snímku, který se sice dočkal slušného hodnocení u kritiků i pozitivních ohlasů u diváků, leč početné davy do kinosálů bohužel nepřitáhl. Nejnovější vize o jeho znovuvzkříšení se nyní vrací zpět do televizního prostředí, neb spočívá v předělání, zmodernizování a opětovném nastartování původního seriálu.

Nad tím, jak A-Team obléknout do nového kabátu a přizpůsobit ho současnému publiku, si budou lámat hlavu producent a scenárista seriálu Ospalá díra Albert Kim a televizní režisérka Tawnia McKiernan, která je mimochodem dcerou Stephena J. Cannella, producenta původního televizního A-Teamu. Rozhodně ovšem zachovají námět a hlavní koncept, změny pravděpodobně budou spočívat převážně v užívání většího množství technologických udělátek a v obsazení - s hereckou sestavou z filmového A-Teamu se totiž nedá počítat, tudíž seriál bude muset představit nové tváře.

Chris Pine ve filmu Jack Ryan: V utajení / Jack Ryan: Shadow RecruitVíceméně podobný osud čeká i nově vznikající seriál na motivy románů Toma Clancyho s agentem Jackem Ryanem coby titulním hrdinou. Toho jsme viděli v několika filmech v podání Harrisona Forda a loni ve snímku Jack Ryan: V utajení, kde si ho zahrál Chris Pine. Ani tento poměrně zábavný, leč víceméně přehlédnutý film nepřesvědčil producenty o tom, že by stálo za to natočit pro něj pokračování, a tak dali přednost televiznímu seriálu, kde populární postavu agenta a analytika CIA opět ztvární někdo nový, jelikož Pine v seriálu účinkovat nebude. Tvůrci každopádně nebudou adaptovat žádnou konkrétní Clancyho knihu, místo toho by chtěli navázat na atmosféru loňského filmu a přenést děj zamýšlené seriálové řady do současnosti.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY