Steven Soderbergh a HBO změní televizi

Vydáno: 28.09.2015 07:00 - Karolína Soukupová | foto: facebook tvůrce

Oscarový režisér se evidentně našel v natáčení projektů určených pro domácí obrazovky. Jeho nový snímek Mosaic se Sharon Stone v hlavní roli bude podle dostupných informací velmi originální záležitost.
Steven Soderbergh, Michael Douglas při natáčení filmu Liberace / Behind the CandelabraRežisér a kameraman Steven Soderbergh je mužem mnoha tváří. Všestranný filmař se v minulosti orientoval na ambiciózní dramata (na Oscarech 2001 soupeřil sám proti sobě se snímky Erin Brockovich a Traffic - nadvláda gangů), zvládal ale i oddychovky typu Dannyho parťáků. Před několika lety oznámil, že s natáčením končí, naštěstí pro nás diváky se „pouze“ přesunul do televizních vod. Jeho seriál Knick: Doktoři bez hranic si od loňského uvedení na stanici Cinemax získal mnoho fanoušků a očekávaná druhá série má premiéru už v říjnu. Soderbergh si ale přichystal další lahůdku, a to experimentální film s názvem Mosaic v produkci HBO.

Žádné podrobnosti o příběhu zatím nejsou k dispozici, ústřední role si každopádně zahrají Sharon Stone a Garrett Hedlund. Snímek bude koncipován jako interaktivní zážitek, protože režisér natočí více verzí závěru a pomocí aplikace nechá diváky rozhodnout o výsledné podobě. Jak se vyjádřil sám Soderbergh, Mosaic reprezentuje nový způsob prožívání příběhu a sdílení zážitku s ostatními, který bude vyžadovat novou kategorii cen Emmy“. Hoříme zvědavostí, Stevene.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY